12 Kasım 2014 Çarşamba

YILBAŞI SOFRALARIMSA WORKSHOP’LARI İLE ŞENLENİYOR


Türkiye'nin lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), mutfakta ustalaşmak ve yılbaşını mükemmel sofralarla karşılamak isteyenlere Aralık ayında da çok özel eğitim programları sunacak. Dünya mutfaklarını kendi evine taşımak isteyenler için “Mutfakta 8 Hafta Devriâlem”, tüm mutfak tekniklerinin anlatıldığı “Mutfakta 8 Hafta” ve pasta uzmanı olmak isteyenlere “Mutfakta 8 Hafta Pastacılık”, ilgi çeken eğitim programları arasında yer alıyor. Aralık ayında ayrıca “Yılbaşı Cupcakeleri”, “İlk Davet Menüm”, “Raw Food”, “Yılbaşı Menüsü”, “Yılbaşı Cooktail”, “Tatlı Yeni Yıl Hediyeleri” ve “Kahvaltı Keyfi - Yılbaşı Özel” gibi keyifli günlük programlar da var.

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City&Guilds, Pearson / EdExcel ve Scottish Qualification Authority akreditasyonları ile uluslararası profesyonel aşçılık diploması veren Türkiye’nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA), Aralık ayı eğitim programı, yine dopdolu olacak.

8 haftada devrialem

“Mutfakta 8 Hafta Devriâlem” programında, dünyayı evinin mutfağına taşımak isteyenler için çok özel eğitimler verilecek. Program, 2 Aralık 2014-20 Ocak 2015 tarihleri arasında Salı günleri 19.00-23.00 saatleri arasında uygulanacak. “İspanya”, “Fransa”, “Orta ve Kuzey İtalya”, “Güney İtalya”, “Türkiye”, “Çin”, “Tayland” ve “Meksika” menülerinin yer aldığı programın ücreti 1.800 TL.

Mutfak tekniklerinde ustalık için 8 hafta

Kendi mutfağının executive chef’i olmak isteyenler, “Mutfakta 8 Hafta programı ile tüm mutfak tekniklerinin ustası olabilecek. Program, 21 Aralık 2014 – 8 Şubat 2015 tarihleri arasında Pazar günleri 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, tavuk pişirme yöntemleri, pirinçler ve pilavlar, Uzak Doğu yemekleri, soslar, çorbalar, et çeşitleri ve pişirme teknikleri, deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri, taze makarna hazırlama eğitimlerinin verildiği programın ücreti 1.750 TL.

Pasta, çikolata ve ekmek uzmanı olabilirsiniz

“Mutfakta 8 Hafta Pastacılık” programı ile profesyonel MSA şeflerinin eşliğinde evinizin pasta şefi, çikolata ustası ve ekmek uzmanı olabilirsiniz. “Kurabiyeler”, “Tart, kiş ve pie’lar”, “Ekmek yapımı”, “Kekler”, “Pastalar”, “Custards ve choux hamuru”, “Şuruplu ve sütlü tatlılar” ile “Çikolatalar” eğitimlerinin yer aldığı program, 5 Aralık 2014–23 Ocak 2015 tarihleri arasında Cuma günleri 10.00–14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Program ücreti 1.450 TL.

Lezzet sırları için günlük programlar

-       Etler ve Pişirme Teknikleri: 6 Aralık Cumartesi 10.00-14.00
MSA’nın eğitmen şeflerinden, etler konusunda engin bilgiler, yepyeni teknikler ve püf noktaları.

-       Vazgeçemediklerimiz 1: 6 Aralık Cumartesi 16.00-20.00
Café’lerdeki en gözde lezzetler “Tavuklu Sezar salata”, “Porçini mantarlı risotto”, “Café de Paris soslu antrikot” ve “Créme brulée” yi evinizde yapabilirsiniz.

-       İtalyan Mutfağı 1:  8 Aralık Pazartesi 19.00-22.00
MSA’nın enfes İtalyan menüsü ile içiniz ısınsın.

-       Şekersiz: 10 Aralık Çarşamba 10.00-14.00
Rafine şeker yerine kendinden tatlı ürünler kullanarak, nefis tatlılar hazırlayabilirsiniz.  

-       Pizzalar ve Salatalar: 11 Aralık Perşembe 19.00-22.00
Pizza hamurunu açmaktan, salata sosunu hazırlamaya kadar her şeyi kendi ellerinizle yapacaksınız.

-       Matmazel Macaron: 13 Aralık Cumartesi 10.00-14.00
Fıstığın yeşili, narın bereketi, bal kabağının, çikolatanın, kestanenin lezzeti, macaron dünyasına taşınıyor.

-       Burgers&Fries: 13 Aralık Cumartesi 16.00-20.00
MSA şefleri, en iyi burger tariflerini hazırladı.

-       İtalyan Mutfağı 2: 15 Aralık Pazartesi 19.00-22.00
İtalya’dan özgün bir menü, en orijinal reçeteler.

-       Yılbaşı Cupcakeleri: 17 Aralık Çarşamba 10.00-14.00
Vişne dolgulu yoğun çikolata cupcake, kestaneli cupcake, balkabaklı cupcake ve lezzetli süslemeler…

-       İlk Davet Menüm: 18 Aralık Perşembe 19.00-22.00
Evinizde vereceğiniz ilk davette harikalar yaratacağınız bir lezzet şöleni.



-       Küçük Gurme 1 – Yılbaşı Özel: 20 Aralık Cumartesi 10.00-12.00
Küçük gurmeler, yılbaşı için kolları sıvayıp, kurabiyeler, cupcake’ler, nefis süslemeler hazırlıyor.

-       Raw Food: 20 Aralık Cumartesi 14.00-18.00
Yiyeceklerin doğadan gelen halleriyle kusursuz lezzetler. Badem sütü shake, sarı domates soslu pancar ravioli, filizlendirilmiş salata, mantar köftesi, çikolatalı tart.

-       İtalyan Mutfağı 3: 22 Aralık Pazartesi 19.00-22.00
İtalya’nın yılbaşı atmosferini yaşatan, özgün tariflerden oluşan bir yeni yıl masası kurabilirsiniz.

-       Yılbaşı Pastaları: 24 Aralık Çarşamba 10.00-14.00
Christmas cake, panettone, orman meyveli pasta. Yılın en özel zamanı için harika lezzetler…

-       Yılbaşı Menüsü: 25 Aralık Perşembe 19.00-22.00
Yılbaşı büyüsünü yaşatacak çok şık ve ışıltılı bir menü.

-       Kahvaltı Keyfi – Yılbaşı Özel: 27 Aralık Cumartesi 10.00-14.00
Yeni yıla nasıl başlarsanız öyle devam edersiniz. Önerimiz sezonu hatırlatan aromalar ve mis kokularla dolu bir kahvaltı şöleni…

-       Yılbaşı Cooktail: 27 Aralık Cumartesi 16.00-20.00
Misafirlerinizin yıl boyu konuşacağı nefis cooktail’ler. Mulled wine, pumpkin spice latte, sparkling berry, hot toddy…

-       Tatlı Yeni Yıl Hediyeleri: 29 Aralık Pazartesi 19.00-22.00
Sevdiklerinize mükemmel lezzetler hediye edin. Portakallı ve zencefilli yılbaşı kurabiyeleri, kestaneli ve çikolatalı cake-pop, tarçınlı, çikolatalı, yaban mersinli yılbaşı merengleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder