15 Şubat 2014 Cumartesi

Nestlé Bilim İnsanları, Obeziteden korunmaya yardımcı olacak bir araştırmaya imza attı

Nestlé Araştırma Merkezi ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün bilim insanları, toplum sağlığını olumsuz etkileyen çağımızın metabolik hastalığı obeziteden korunmaya yardımcı olacak çarpıcı bir çalışmaya daha imza attı. “British Journal of Nutrition” isimli dergide yayımlanan makalede, özel bir ‘Probiyotik” türünün kilo yönetimi üzerindeki olumlu etkisine yer verildi. Buna göre; probiyotikler, alınan kalorilerin sindirimini ve vücutta enerji kullanımını düzenleyerek kilo kaybına yardımcı oluyor.

Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanları, önemli bir halk sağlığı problemi olan obezitenin altta yatan nedenlerini bulmak ve hastalığa çözüm olabilecek tedavi programlarının uygulanmasını sağlamak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Beslenme alışkanlıkları ve kalori alımını etkileyen faktörler konusunda da daha önce pek çok önemli araştırma yapan Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanları bu kez özel bir probiyotik türünün kilo yönetimi üzerindeki olumlu etkisi konusunda çalışmalarını paylaştı.

2013’de aralarında Nestlé bilim insanlarının da bulunduğu ekip tarafından yayımlanan “Effect of Lactobacillus rhamnosus(LPR)CGMCC1.3724 Supplementation on weight loss maintenance in obese men and women” (Lactobacillus rhamnosus’un etkileri: Obez kadınlar ve erkeklerde kilo kaybını muhafaza eden içerik) başlıklı makalede belirli bir probiyotik türünün obez bireylerin enerji kısıtlaması dönemi boyunca kilo vermesi ve izleyen dönemde kilonun korunması üzerindeki etkisine yer veriliyor.

Probiyotik obeziteden koruyor
Nestlé Araştırma Merkezi bilim insanlarının yaptığı son çalışmada 125 obez denek 12 haftalık bir kilo verme diyeti ve ardından vücut ağırlığının korunmasını amaçlayan 12 haftalık bir dönemden geçti. Çalışma süresince katılımcıların yarısı bir kapsül yoluyla Lactobacillus rhamnosus(LPR)bakterisi alırlarken diğer yarısı XXX ‘Plasebo’ aldı. Çalışma grubunda LPR’nin önemli bir etkisi gözlenmemesine rağmen, alt grup analizi kilo kaybında probiyotik alan kadınların plasebo alan kadınlardan önemli bir oranla daha avantajlı olduğunu ortaya çıkardı. Kadınlardaki vücut ağırlığı ve yağ kütlesindeki fark,  vücuda gıda yoluyla alınan enerjinin kısıtlanmadığı kilonun korunması döneminde de devam etti.

Araştırma sonucuna göre; belirli bir probiyotik türü olan Lactobacillus rhamnosus(LPR)’un obez kadınlarda kilo verme ve kilonun korunmasın daolumlu etkisi görüldü. Şu aşamada bu probiyotik türünün başka koşullarda veya topluluklar üzerinde etkili olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Mekanizmayı tamamen anlayabilmek ve bu özel probiyotiğin bir gıda matrisinde tüketildiğinde herhangi bir etki yaratıp yaratmayacağı konusunu öğrenmek için de daha fazla araştırma yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Makale Referansı:
Sanchez, M., Darimont, C., Drapeau, V., Emady-Azar, S., Lepage, M., Rezzonico, E., Ngom-Bru, C., Berger, B., Philippe, L., Ammon-Zuffrey, C., Leone, P., Chevrier, G., St-Amand, E., Marette, A., Doré, J., Tremblay, A. Effect of Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 supplementation on weight loss and maintenance in obese men and women (2013). British Journal of Nutrition, pp. 1-13
İlgili bilgiler:

Nestlé Hakkında
Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1867 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atılır. Kimyager olan şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. Farine Lactée” (sütlü un) ismi verilen bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma kalite, güven, gibi temel değerlerinin de bir sembolü olur.
Nestlé,  147 yılda yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyümüş ve dünya gıda ve beslenme sektörünün lideri haline gelmiştir. Bugün Nestlé 500’e yakın fabrikası 339,000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet göstermektedir.
4 kıtada 34 merkezde 5500 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé,  AR-GE’ye her yıl yaptığı 1, 7 milyar Amerikan Doları yatırımla araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumdadır. 1909 yılında,  ülkemize giren Nestlé Türkiye’nin en köklü gıda firmasıdır. 1927’de ülkemizin ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé,  bugün 12 kategoride 800‘ ün üzerinde  ürünü ve 50‘ye yakın markasıyla faaliyet göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder