22 Temmuz 2014 Salı

10 adımda güzel ekmek, 1 dakikada pide yapmayı öğrenmenin formülü Yuva’dan



Evde güzel ekmek yapmanın 10 püf noktası! 

Hamur işi ve ekmeğin lezzet ve sağlıkla hazırlanmasını sağlayan Yuva’nın uzman ekibi, ev hanımları için evde güzel ekmek yapmanın 10 püf noktasını anlattı. Pide yapmak isteyenler için ise en eğlenceli ve pratik tüyoyu Kabarık Usta veriyor. Kabarık Usta, Yuva’nın sosyal medya hesaplarında ‘1 dakikalık adım adım pide yapma’ videosu sunuyor. Ev hanımlarının yıllardır mutfaktaki en büyük yardımcısı olan Yuva’nın uzman ekibi, evinde fırından yeni çıkmış gibi kabarık, yumuşak ve lezzetli ekmek ve pideler yapmak isteyenler için önemli ipuçlarını sıraladı. İşte evde ekmek yapmanın 10 püf noktası:

1.         Daima standart bir ekmek almak için malzemeler hassas ve aynı dozajda ayarlanmalıdır.
2.         Hamurun derecesi, kullanılan malzemelerin sıcaklığı ile orantılıdır. Daha yavaş bir mayalanma istiyorsanız soğuk su kullanınız. Ya da daha hızlı bir mayalanma istiyorsanız, ılık su (38°C) kullanınız.
3.         1 kg un için yoğurma 10-15 dk sürmeli, hamur yüzeyi parlak, düzgün, esnek olmalı, hava içerecek şekilde katlanarak yoğurma yapılmalı ve yapışkan olmamalıdır.
4.         Hamurun kabuk bağlamasını engellemek ve tam kabarmasını görmek için hava akımından korumalı ve üstünü ıslak bir bez ile örtmelisiniz.
5.         Hamur sıcaklğı optimum 24-28°C ve mayalanma ortamı 28-30°C olmalıdır.
6.         Hamurunuz iki katı kadar büyüdüğünde veya üzerine parmağınızla bastırdığınızda izi tekrar yerine gelirse, kabarma tamamlanmış demektir .
7.         Daima fırınınızı 15-20 dk. önceden ısıtınız. Ekmeklerinizi yüksek ısıda fırına koyunuz. Çünkü ekmek fırına sürüldüğünde fırın ısısı düşer.
8.         Ekmeğinizde kabuk oluştuğunda fırın ısısını biraz düşürünüz.
9.         Parlak ve renkli bir ekmek elde etmek için ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırının içine koyabilir veya hamurun üzerine pişirmeden önce su püskürtebilirsiniz.
10.       Ekmek tam renk aldığında, altına vurduğumuzda boş bir ses duyulursa pişirme tamamlanmış demektir.

1 dakikada pide nasıl yapılır, siz de izleyin!

Yuva’nın özel yemek tariflerini sunduğu sosyal medya hesapları olanhttps://www.facebook.com/yuvaclubhttps://twitter.com/yuvamaya vehttp://instagram.com/yuvaclub’ta kullanıcılarına tüyolar veren lezzetli hamur işlerinin becerikli ustası Kabarık Usta, pidenin nasıl yapılacağını adım adım anlatan 1 dakikalık bir video sunuyor. Siz eğlenceli ve pratik bir anlatımla hazırlanan bu videoyu izlerken, Yuva uzmanları pide ile ilgili olarak ise şu ipuçlarını sıralıyor:
•  Normal ekmek hamurundan daha yumuşak bir hamur olmalı.
•  Yoğurma sonrası beze yapılarak iki katı kabarana kadar üzeri örtülü olarak dinlendirilmeli.
•  Pide şekli verilirken isteğe bağlı olarak, mutlaka su veya yumurta sarısı sürülerek şekil  verilmeli.
•  Ev tipi fanlı fırınlarda 240-250°C önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli.

Yuva Hakkında
Ev hanımlarının vazgeçilmez markası Yuva, 42 ve 500 gr’lık paketlerde sunulan yaş maya, 11 ve 100 gr’lık paketlerde sunulan kuru maya çeşitlerinin yanı sıra, Türk tüketicilerinin ilk kez tanıştığı Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı, Simit Karışımı ve Poğaça Karışımı gibi yenilikçi ürünleri ve Glutensiz Ekmek Karışımı,  Glutensiz Kek Karışımı gibi lezzeti sağlıkla birleştirerek sektöründe ön plana çıkan ürünleriyle de dikkat çekiyor.
  www.yuvamaya.com.tr       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder