Masa
başında uzun saatler çalışan kişilerin öğünlerinde nelere dikkat etmeleri
gerekir? Uygulanabilecek pratik öneriler nelerdir? TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar
Aksoy, merak edilen bu soruları yanıtlayarak, lezzetli öneriler verdi. Aksoy,
hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme ve yoğun stres altında çalışmanın ilerleyen
yaşla birlikte ofis çalışanlarının diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma
olasılığını artırdığını belirterek, kalorisi çok yüksek olmayan, protein,
kalsiyum ve yararlı yağlar açısından kuvvetli olan dil peynirinin harika bir
ara öğün yardımcısı olduğunu vurguladı. Ayrıca tatlı ihtiyacını gidermek için,
çeçil peyniri, ceviz ve kuru üzümle hazırlanan lezzetli ve farklı bir tarif de
verdi.
Yoğun bir çalışma
temposuna sahip olan ve uzun saatler masa başında çalışan kişiler çoğu zaman
ara öğünlerini atlayabiliyor ya da yanlış seçimler yapabiliyorlar. TEKSÜT
Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy ara öğünlerde, ofis çalışanlarının sıklıkla
tercih ettiği, bisküvi, çikolata, gofret gibi “çekmece zararlıları” yerine, kan
şekerini yavaş yükselten, protein ağırlıklı “çekmece sağlıklıları”nın
tüketilmesini önerdi. Bir dilim dil peyniri ve 2 adet cevizin ideal bir ara
öğün oluşturabileceğini vurgulayarak, doğal gıdalara yönelmenin, hem ihtiyaç
olan protein ve kalsiyumun bir bölümünü karşıladığını, hem de kilo kontrolünde
başarılı olmaya yardımcı olduğunu ifade etti.
TEKSÜT Beslenme
Danışmanı Pınar Aksoy ofis çalışanlarına şu önerileri verdi: “Eğer ofiste kahvaltı zorunluluğu
oluşuyorsa, taze sıkılmış bir bardak portakal suyu ve yarım kepekli simit ile
bir dilim dil peyniri (ya da kaşar peyniri) güne sağlıklı başlanmasını sağlar.
Bu esnada işlerden ve bilgisayardan uzak durup yediklerimize konsantre olmak
bizi daha uzun süre tok tutar. Ağır öğle yemeğini izleyen 1-2 saat içinde kan
şekeri tekrar düşer, uyku hali ve rehavet baş gösterebilir. Bu durumda 1 bardak
şekersiz süt ve yanında 1 porsiyon meyve, tekrar canlanmamızı ve zinde
hissetmemizi sağlar, böylece iş verimliliği de yükselir.”
Lezzetli
ikili: Dil peyniri ve ceviz
Masa başında çalışanlarda atıştırma
isteği beliren en yoğun saatlerin akşamüstleri olduğunu söyleyen Aksoy, bu
zamanlarda bir dilim dil peynirinin ve 2 adet cevizin hayat kurtarıcı olacağını
vurguladı ve şunları ekledi: “Sabahtan kalan yarım simit ya da 1-2 küçük dilim
çavdar ekmeği bu ara öğüne eklenirse kilo kontrolüne yardımcı olarak, akşam
yemeğine kadar bizi tok tutar. Ayrıca akşam geç saatte çok fazla yemek yememizi
de engeller. Dil peyniri, liflere ayrılarak, ofis ortamında tüketilmesi kolay,
kalorisi çok yüksek olmayan, protein, kalsiyum ve yararlı yağlar açısından
kuvvetli, harika bir ara öğün yardımcısıdır.”
Tatlı
ihtiyacını gidermek için farklı bir lezzet deneyimi: Çeçil peyniri, ceviz, kuru
üzüm
TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy,
tatlı ihtiyacını gidermek için, tuzlu ve tatlıyı bir arada barındıran, farklı
bir lezzet deneyimi vadeden şu tarifi verdi: “Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük
bir kase çeçil peynirine, 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz
ekleyebilirsiniz. Mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir, iş ortamının
stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.”
Yoğun çalışma ortamlarında bile
öğünleri, özellikle ara öğünleri planlamanın, açlık ve tatlı krizine girmeyi engelleyeceğini
belirten Aksoy; “Evde küçük bir emekle hazırlayıp, ofise getireceğimiz doğal
besinler günümüzün daha iyi geçmesine neden olacaktır.” dedi.
Dil peynirinden beyaz peynire, krem
peynirden süte kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan TEKSÜT, her öğün
için enfes seçenekler sunuyor. TEKSÜT’ün dil, örgü ve çeçil peynirini tek
pakette buluşturan 3 Lezzet ürünü,
tüm bu ara öğünler için en büyük yardımcınız olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder