Balığın başrolde olduğu sofraların sahneye en son çıkan
aktörlerinden biri de kuşkusuz helvalardır. Balık aşıklarının vazgeçilmez
adresi Dardenia, balığın kadim dostu helvayı unutmuyor ve Çanakkale’nin meşhur
peynir helvasını misafirlerine sunuyor. Üstelik, ballı bademli Çanakkale
dondurmasıyla helvanın lezzeti ikiye katlanıyor.
Lezzetli bir balık
yemeğinden sonra akla ilk gelen tatlılardan olan helva, Dardenia’da balık ve
tatlı aşıklarını bekliyor. Türkiye’nin ilk ve tek balık ekmek zinciri olan
Dardenia, Çanakkale’nin meşhur peynir helvasını, ballı bademli Çanakkale
dondurması eşliğinde misafirlerinin beğenisine sunuyor. Balık ziyafetinin
lezzeti bu tatlı sonla ikiye katlanıyor.
Levrekleri Ege’den, hamsileri Karadeniz’den,
lagosları Akdeniz’den, somonları ise Norveç’in okyanusundan gelen Dardenia,
ürünlerin ömrünü sağlıksız şekilde uzatan katkı maddesi ve koruyuculara
kesinlikle karşı çıkıyor. Var olan ne ise onu sunuyor. Dardenia, balık ekmek ve
helvanın yanı sıra balık çorbası, sushi, kalamar tava, midye tava,
fish&chips ve tempura atıştırmalıklar gibi farklı seçeneklerle de her damak
tadına hitap ediyor.
Dardenia hakkında:
Türkiye’nin ilk ve tek
balık ekmek zinciri olan Dardenia, 30 yıllık Dardanel tecrübesiyle,
sürdürülebilir balıkçılık ilkelerini kılavuz alarak, 2011 yılında kuruldu.
Dardenia’nın ilk restoranı Erenköy’de açıldı. Geleneksel balık ekmek lezzetini
modern ve yenilikçi bir yorumla sunan Dardenia, ilk yılında 130 binin üzerinde
İstanbulluya ulaşarak büyük bir beğeni kazandı. 2012 yılında ikinci restoranı
Maslak’ta, üçüncü restoranı ise Buyaka AVM’de hizmet vermeye başladı. 2013
yılının Mart ayında 4. şubesini Aqua Florya’da açmış olan Dardenia, yeni
açacağı restoranlarla da hızlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Uluslararası
alanda tanınan geleneksel lezzet markası olmak hedefiyle yola çıkan Dardenia,
doğal ortamında yetişen, katkısız lezzetleriyle balık tutkunlarına enfes
deneyimler sunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder