Ünlü
yemek danışmanı Sedef İybar’ın
IKEA
restoranlarına özel yılbaşı menüsü
Yıl boyu güzel tasarımlı, düşük fiyatlı
ürünlerle ilham kaynağı dekorasyon fikirlerini bir arada sunan IKEA
mağazalarında bu dönemde ziyaretçileri yeni yıl ürün gamıyla birlikte restoran
alanında da bir sürpriz bekliyor. Ünlü yemek danışmanı Sedef İybar tarafından
IKEA restoranlarına özel olarak özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan yılbaşı
menüsü Aralık sonuna kadar tüm IKEA Türkiye restoranlarında...
IKEA
Türkiye restoranlarında yılbaşına özel damaklarda iz bırakan tatlar
Melahat Kınoğlu
ile birlikte hazırladığı ”Bir Ömür Bin Tutam Lezzet” kitabı ile dünyanın
en prestijli yemek kitabı ödüllerinden biri olan “En İyi Aile-Yardımlaşma
Kitabi” (Gourmand Cook Book Award) kategorisinde 1.cilik ödülü alan ünlü yemek
danışmanı Sedef İybar tarafından hazırlanan IKEA’nın yılbaşı menüsünde; yılbaşı
sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan ve kestaneli pilavla servis
edilen “Marine edilmiş rosto hindi dilimleri”, tatlı ve tuzlunun tezatından
ortaya çıkan “hardallı havuç” ve farklı aromalarla tatlandırılmış “brokoli”
gibi damaklarda iz bırakacak lezzetler yer alıyor.
Üstelik IKEA
restoranlarına özel hazırlanan bu yılbaşı menüsünün evlerde de kolayca
hazırlanabilmesi için tarif kitapçığı da hazırlandı. Kitapçığa IKEA
restoranlarından ya da IKEA gıda marketten kolayca ulaşılabiliyor.
Yılbaşı gecesi
misafirlerinize ikram edeceğiniz lezzetli yiyecekler kadar önemli olan diğer
bir nokta da yılbaşı sofrası….İşte
sizlere yemek danışmanı Sedef İybar’dan pratik öneriler ve yılbaşı sofrası
dekorasyon tüyoları:
* Yılbaşı yemeğinde ana yemeğiniz
hindiyse, kolay servis edebilmek için parça butlara ayırın. Böylece şık bir
sunum da elde etmiş olursunuz.
* Yılbaşı
hindinizin yanında ıspanaklı veya peynirli börek, brokoli püresi, elma püresi,
fırında patates, kestaneli pilav, narlarla süslenmiş somon veya karides
salatası ve iki farklı tatlı ikram edebilirsiniz.
* Yılbaşı
gecesi için çocukları da düşünerek mutlaka bir meyveli bir çikolatalı tatlı
hazırlayın. Unutmayın çocuklar çikolata sever! Mozaik pasta ve elmalı tart hem
konuklarınız hem de çocuklar için lezzetli alternatifler olabilir.
*
Misafirlerinizi masada yalnız bırakmamak için çay, kahve gibi sıcak içecekleri
termosta hazırlayın ve masada hazır bulundurun.
* Taze
zencefil, tarçın sapı ve karanfil ile hazırlayacağınız özel yeni yıl çayını,
gecenin sonunda balla birlikte ikram edin.
* Konuk
sayısına göre yerleştirdiğiniz tabak, bardak, çatal ve bıçağınızın birbirlerine
eşit mesafede ve düzgün olarak dizilmiş olmasına dikkat edin.
* Tabakların
yanında bez peçete kullanın.
* İkram
edeceğiniz içkiye göre masaya iki alternatifli bardak koyun.
* Seçeceğiniz
masa örtüsü yılbaşı gecesine uygun olarak, beyaz, bordo, kırmızı ya da koyu
yeşil olabilir.
* Masanızın
üzerindeki süslemeleri de, örtünüzün rengine uygun olarak seçin.
*
Hazırladığınız masa açık büfe şeklinde değilse ve oturmalı bir düzense,
kullandığınız mum ve süslerin boylarına dikkat edin.
*Beyaz keten
örtü kullandıysanız masanızı renkli mumlar, çam dalları, kırmızı
kokinalar ve sprey boya ile dore veya lame renginde boyadığınız cam
kozalaklarıyla süsleyebilirsiniz.
* Masa
süslemelerini, konukların göz hizasının altına gelecek şekilde yerleştirin.
* Yılbaşına
özel hazırlanan masa düzenini bozmamak için yemekleri ana masanın yanında
alternatif küçük bir masada ikram edin.
Yılbaşı sofralarınızda
farklılık yaratmak için siz de en yakın IKEA mağazasına uğrayın, 2014’ü eşsiz
bir atmosferde lezzet şöleniyle karşılayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder