29 Aralık 2013 Pazar

Sedef İybar'ın IKEA Restoranlarına Özel Yılbaşı Menüsü!

 

Ünlü yemek danışmanı Sedef İybar’ın
IKEA restoranlarına özel yılbaşı menüsü 
Yıl boyu güzel tasarımlı, düşük fiyatlı ürünlerle ilham kaynağı dekorasyon fikirlerini bir arada sunan IKEA mağazalarında bu dönemde ziyaretçileri yeni yıl ürün gamıyla birlikte restoran alanında da bir sürpriz bekliyor. Ünlü yemek danışmanı Sedef İybar tarafından IKEA restoranlarına özel olarak özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan yılbaşı menüsü Aralık sonuna kadar tüm IKEA Türkiye restoranlarında... 
IKEA Türkiye restoranlarında yılbaşına özel damaklarda iz bırakan tatlar

Melahat Kınoğlu ile birlikte hazırladığı ”Bir Ömür Bin Tutam Lezzet”  kitabı ile dünyanın en prestijli yemek kitabı ödüllerinden biri olan “En İyi Aile-Yardımlaşma Kitabi” (Gourmand Cook Book Award) kategorisinde 1.cilik ödülü alan ünlü yemek danışmanı Sedef İybar tarafından hazırlanan IKEA’nın yılbaşı menüsünde; yılbaşı sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan ve kestaneli pilavla servis edilen “Marine edilmiş rosto hindi dilimleri”, tatlı ve tuzlunun tezatından ortaya çıkan “hardallı havuç” ve farklı aromalarla tatlandırılmış “brokoli” gibi damaklarda iz bırakacak lezzetler yer alıyor.
Üstelik IKEA restoranlarına özel hazırlanan bu yılbaşı menüsünün evlerde de kolayca hazırlanabilmesi için tarif kitapçığı da hazırlandı. Kitapçığa IKEA restoranlarından ya da IKEA gıda marketten kolayca ulaşılabiliyor.   


Yılbaşı gecesi misafirlerinize ikram edeceğiniz lezzetli yiyecekler kadar önemli olan diğer bir nokta da yılbaşı sofrası….İşte sizlere yemek danışmanı Sedef İybar’dan pratik öneriler ve yılbaşı sofrası dekorasyon tüyoları:
* Yılbaşı yemeğinde ana yemeğiniz hindiyse, kolay servis edebilmek için parça butlara ayırın. Böylece şık bir sunum da elde etmiş olursunuz.  
* Yılbaşı hindinizin yanında ıspanaklı veya peynirli börek, brokoli püresi, elma püresi, fırında patates, kestaneli pilav, narlarla süslenmiş somon veya karides salatası ve iki farklı tatlı ikram edebilirsiniz.
* Yılbaşı gecesi için çocukları da düşünerek mutlaka bir meyveli bir çikolatalı tatlı hazırlayın. Unutmayın çocuklar çikolata sever! Mozaik pasta ve elmalı tart hem konuklarınız hem de çocuklar için lezzetli alternatifler olabilir.
* Misafirlerinizi masada yalnız bırakmamak için çay, kahve gibi sıcak içecekleri termosta hazırlayın ve masada hazır bulundurun.
* Taze zencefil, tarçın sapı ve karanfil ile hazırlayacağınız özel yeni yıl çayını, gecenin sonunda balla birlikte ikram edin.
* Konuk sayısına göre yerleştirdiğiniz tabak, bardak, çatal ve bıçağınızın birbirlerine eşit mesafede ve düzgün olarak dizilmiş olmasına dikkat edin.
* Tabakların yanında bez peçete kullanın.
* İkram edeceğiniz içkiye göre masaya iki alternatifli bardak koyun. 
* Seçeceğiniz masa örtüsü yılbaşı gecesine uygun olarak, beyaz, bordo, kırmızı ya da koyu yeşil olabilir.
* Masanızın üzerindeki süslemeleri de, örtünüzün rengine uygun olarak seçin.
* Hazırladığınız masa açık büfe şeklinde değilse ve oturmalı bir düzense, kullandığınız mum ve süslerin boylarına dikkat edin.
*Beyaz keten örtü kullandıysanız masanızı renkli  mumlar, çam dalları, kırmızı kokinalar ve  sprey boya ile dore veya lame renginde boyadığınız cam kozalaklarıyla süsleyebilirsiniz.
* Masa süslemelerini, konukların göz hizasının altına gelecek şekilde yerleştirin.
* Yılbaşına özel hazırlanan masa düzenini bozmamak için yemekleri ana masanın yanında alternatif küçük bir masada ikram edin.


Yılbaşı sofralarınızda farklılık yaratmak için siz de en yakın IKEA mağazasına uğrayın, 2014’ü eşsiz bir atmosferde lezzet şöleniyle karşılayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder