Türkiye’nin
aşçılık ve yemek eğitimi konusunda en saygın kuruluşlarından Istanbul Culinary
Institute, kuruluşunun 7. yılını sıradışı yemek kitabı ile kutluyor.
Chefschool
Profesyonel Aşçılık Sertifika Programları’nda eğitimi verilen temel reçeteler,
tanımlar ve yemek meraklılarının ilgisini çekecek bilgilerin yanı sıra Enstitü
Restaurant’ın sevilen yemeklerinin tariflerinin de yer aldığı kitabı
benzerlerinden ayıran en önemli özelliği eğlenceli detaylarla zenginleştirilmiş
ilk pop-up yemek kitabı olması.
Kitabın sol
cebindeki ‘Temel Tarifler’ bölümünde yemek pişiren herkesin ihtiyaç duyduğu ana
soslar, et ve balık suları, aromalandırılmış yağlar ile belli başlı tatlı
tarifleri dâhil olmak üzere İstanbul Culinary Institute’un profesyonel aşçılık
programında öğretilen 25 özel tarif bulunuyor. Bu tarifleri yorumlayarak evde
sağlıklı yemekler yapmak ya da yemeklere lezzet katmak mümkün.
‘Mevsimsel
Tarifler’ bölümü, Enstitü Restaurant’ın sevilen tatlarından seçilmiş, tadım
mönüsü mantığında kurgulanmış, her mevsim için beşer yemeğin yer aldığı toplam
20 tariften oluşuyor. Bu 20 yemek, yıllardır Enstitü Restaurant’da
pişirilen, Türk mutfağının klasik lezzetlerinin uluslararası tekniklerle
yorumlandığı 20 favori lezzet. Bu lezzetler, Enstitü Restaurant’ın
kuruluşundan bu yana temel felsefesine uygun olarak ait oldukları mevsimde
bulunabilecek malzemeler kullanılarak hazırlandı. Sol cepteki temel tariflerden
bazılar ile içiçe geçen bu reçeteleri kendi zevkinize göre yorumlayarak pek çok
farklı yemek yaratabilirsiniz.
Her mevsimin
yemeklerinden üçer tanesinin renkli pop-up resimleri, restoranda ve satış
ürünlerinde kullanılan doğal ürünlerin geldiği Saros’daki bahçeden fotoğraflar,
çocukluğumuzu hatırlatan çevirmeli mönü görselleriyle ortadaki kısım ise
kitabın en keyifli, eğlenceli ve sürprizlerle dolu bölümü.
Yemek eğitim ve
üretim merkezi olarak yola çıkan Istanbul Culinary Institute’un kendi adını
taşıyan bu özel kitapta yer alan tariflerin tamamı lamine kartlara basılmış
olması, kitaptaki tarifleri denerken ıslatma ya da kirletme korkusu taşımadan
rahatça mutfakta kullanmanıza imkân verecek.
Hande Bozdoğan
tarafından hazırlanan, tasarımı İngiltere’de yapılan, Türkçe ve İngilizce
olarak basılan kitabı Enstitü Restaurant’ın yanı sıra kitapçılarda ve internet
sitelerinde bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder