Psikolojisini yüksek tutanın astımı düşüyor. Psikolojik sorunlar astım atağını tetikleyebiliyor ve astım tedavisine uyumu güçleştirebiliyor. Astım hastalarına sürekli pozitif düşünmeyi ve rahatlatıcı, gevşetici nefes alma tekniklerini uygulamayı öneren Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, astımlıların evlerinde ve çevrelerinde alabilecekleri basit ama etkili önlemlerle konforlu bir hayat sürmelerinin mümkün olduğunu vurguladı.
Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt'un verdiği bilgilere göre, psikolojik sorunlar astımda kontrolu güçleştiren en önemli faktörlerden biri. Bu yüzden astımlı hastanın psikolojisini yüksek tutması şart. Hayata pozitif bakıp, gerekirse bu konuda kitap okuma, kurs gibi faaliyetlerde bulunulmasını öneren Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, meditasyon tekniklerinin de öğrenilip uygulanabileceğini belirtti. Dr. Akkurt, bir doğal tıp metodu olan biorezonanstan da astım tedavisinde etkin şekilde yararlanılabildiğini açıkladı. Ayrıca kış mevsiminde kapalı yerlerde kalınması, kirli ve sisli hava ile tetiklenen bu hastalığın neredeyse hiç hissedilmeden geçirilmesi için günlük yaşamda uygulanabilecek 10 pratik öneride bulundu.
Astım nöbetlerinden korunmak için 10 pratik önlem
- Sigara içilen ortamlarda bulunmayın.
- Evinizi sıkça havalandırın.
- Yatak odanızda halı kullanmayın, kumaş döşeli eşyalar yerine suni deri, ahşap ve plastikten yapılmış olanları tercih edin.
- Evde nemli rutubetli duvarlar varsa tamirini yaptırın, küflü malzemeleri atın.
- Kış ayları boyunca vücut direncini arttırıcı vitaminler ve antioksidanlar içerem meyve ve sebzeleri bol miktarda tüketin.
- Islak saçla dışarı çıkmayın.
- Özellikle soğuk kuru havalarda spor yapmaktan kaçının, egzersiz öncesi ısınma hareketleri yapın.
- Gıda katkı maddesi içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun, doğal beslenin.
- Az ve sık yemek yiyin.
- Yatarken yüksek yastık kullanın ve yatağın baş tarafını yükseltin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder