PATATESLİ GÖZLEME YATAĞINDA OTLU OMLET MALZEMELERİ:
Gözleme için:
• 1 yemek kaşığı ( 35 gr. ) Teremyağ Gurme Kaymaklı
• 4 adet küçük boy haşlanmış patates
• 1 yemek kaşığı un
• 1/2 çay bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı kaşar peynir
• 1 tatlı kaşığı tuz
Omlet İçin:
• 1 yemek kaşığı ( 35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
• 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Üzeri İçin:
• 2 yemek kaşığı krem peynir
• maydanoz
HAZIRLANIŞI:
• Gözleme için; haşlanmış patatesleri sıcakken ezin.
• Üzerine, un,süt, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
• Küçük boy yapışmaz bir tavanın içine Teremyağ Gurme Kaymaklı 'yı alın ve eritin.
• Hazırladığınız patatesli karışımı tavaya yayın ve arkalı önlü kızartın. ( Gözlemeyi çevirirken bir kapak kullanmanızı öneririm. Bu yöntemle başarılı bir şekilde sorun yaşamadan çevirebilirsiniz).
• Pişen Gözlemeyi servis tabağına alın.
• Omlet için; yumurtaları çukur bir kabın içine kırın.
• İçine, tuz,karabiber, ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip çırpın.
• Gözlemeyi pişirdiğiniz tavaya Teremyağ Gurme Kaymaklı yağı alıp eritin.
• Omleti arkalı önlü pişirin.
• Pişen omleti patatesli gözlemenin üzerine alın.
• Üzerine krem peynir sürüp kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
• Sıcak servis yapın.
Bu içerik http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder