Sevdiğiniz kalpler için her gün hazırladığınız yemeklere eşsiz lezzetler katan Becel, Tereyağı Keyfi ile Sevgililer Günü’nde de sofralarınızın vazgeçilmezi.
14 Şubat’ta sevgilinize tadı damağında kalacak yemekler ve tatlılar hazırlamak istiyorsanız Becel bu güne özel tarifleri ile imdadınıza yetişiyor.
Becel Tereyağı Keyfi’nin Sevgililer Günü’ne özel pizza ve damla çikolatalı kalp kurabiye tarifleri ile hem ağzınızı tadlandırın hem de sevdiğinizin gönlünü fethedin.
Sevgililer Günü Pizzası
(2 kişilik)
Hamuru için:
3 bardak buğday unu
10 g kuru hazır maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı Becel tuz
2 yemek kaşığı Becel Tereyağ Keyfi Pratik Sıvı
1 bardak su
Hazırlanışı:
Tüm halzemeleri genişçe bir kapta birleştirin ve elinize yapışmayıp pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Genişçe cam bir kaba çok az Becel Sıvı Yağ koyun ve hamuru iyice yağlayıp üzerine streç film çekerek ılık bir ortamda 1 saat mayalandırın.
Pizza Sosu için:
2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Kase
400 gr. domates ( kış aylarında konserve doğranmış domates kullanabilirsiniz)
3 diş sarımsak
3 dal taze kekik
2 tatlı kaşığı şeker
Hazırlanışı:
2 yemek kaşığı Becel Tereyağ Keyfi’ni eritin ve içine, 1-2 diş eziciden geçirilmiş sarımsağı, 400 gr doğranmış domatesi ve 3 sap taze kekiği ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika ara sıra karştırarak pişirin. 10 ml beyaz şarap sirkesi, 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve soğumaya bırakın.
Pizza için:
1 diş sarımsak
5 domates
80 gr. rendelenmiş mozarella peyniri
3/4 su bardağı taze fesleğen
Karabiber
Hazırlanışı:
Mayalanmış olan pizza hamurunu bolca un ve oklava yardımı ile ½ cm kalınlığında açın. Kalp şeklinde pasta kalıbınız varsa hamurun üzerine koyup kalp şeklinde kesin, eğer kalıbınız yoksa büyükce bir kağıda kalp çizip kalıp çıkarın ve kağıdı hamurun üzerine koyarak kalp şeklinde kesin. Hamuru, üzerine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Kalp şeklindeki hamurun kenarlarında 1 cm boşkuk kalacak sekilde sosu sürün. Üzerine mozzarella peynirini koyun, fesleğen ve dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin. Fırını 200 dereceye ısıtın ve pizzanızı 15 dakika pişirin.
Damla Çikolatalı Kalp Kurabiye
1 porsiyon 25 gr.
35 adet
Malzemeler
1,5 su bardağı Becel Tereyağı Keyfi Pratik Sıvı Margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilin
2 yumurta
4 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sütlü çikolata (Parçalanmış veya mini parçacıklar halinde)
Hazırlanışı:
Kaşık kullanarak büyük bir kapta Becel Tereyağı Keyfi, şeker, vanilin ve yumurtayı karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp sıvı karışımın üzerine ekleyin. Spatula veya kaşık yardımı ile karıştırın. Çikolatayı ekleyin ve yine hafifçe karıştırın. Hamuru buz dolabına koyun ve 10 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirin. Dinlenmiş olan hamuru 2 parça stretch film veya yağlı kağıt arasında oklava yardımı ile açın, yaklaşık 0.5 cm kalınlığında kalp şeklinde kesiciniz ile kalpler çıkarın. Aynı işlemi kurabiye hamuru bitene kadar devam edin. Tepsiye yağlı kağıdı yerleştirin ve üzerine kalp şeklinde hamurları eşit aralıklar ile dizin. 15 dakika veya hafif kahverengi oluncaya kadar fırınlayın. Metal bir fırın teli üzerinde 10 dakika soğutun ve size kalbi en yakın olan kişiyle afiyet ile yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder